Heb je ook zo’n fijne aalbessenoogst? Deze lekkere salade is een verrassende manier om van je aalbessen te genieten, in combinatie met bietjes die je nu vast ook op je tuin hebt. Het recept is van Karin Luiten en stond afgelopen zaterdag in dagblad Trouw. Echt een aanrader!

Nodig voor 4 personen

4 gare rode bieten (± 400 g)
250 g aalbessen
4 handjes veldsla (ik heb spinazie gebruikt, ook lekker)
75 g pistachenoten (ongezouten)
handje basilicum

Sinaasappeldressing:
1 eidooier
1 theel dijonmosterd
1 eetl balsamicoazijn
1 eetl gembersiroop
25 ml vers sinaasappelsap
150 ml plantaardige olie
zout & peper uit de molen

Wikkel verse bieten per stuk in alufolie en leg ze een uurtje in de oven op 175 à 200 °C, dat kan prima tegelijk met iets anders, onderop of ergens in een hoekje,. Laat afkoelen en schil. Snij in dunne plakjes, verdeel over 4 grote borden.

Dressing: Doe alles behalve de olie in de hoge smalle kom die bij de staafmixer hoort. Mix. Doe nu de olie erbij, zet de staafmixer op de bodem van de kom, zet aan en trek hem dan rustig omhoog.

Serveren: Verdeel de veldsla en losgeriste aalbessen over de biet. Zwiebel met een lepel strepen dressing erover. Garneer met grofgehakte pistachenoten en basilicum.

Ik ben helaas vergeten een foto te maken van mijn versie, maar de salade is niet alleen lekker maar ook nog een plaatje…

Eet smakelijk! Groet, Marijke