Onze eerste onderhoudszaterdag van dit jaar viel, geheel toevallig, samen met de Landelijke Opschoondag 2021. Dat kwam mooi uit, want op 20 maart bleek ook op ons tuincomplex het nodige aan zwerfvuil rond te zwerven.

De ploeg vrijwilligers werd daarom gesplitst in een snoeiploeg en een afvalploeg. Snoeien was deze keer vooral nodig aan de kant van de parkeerplaats, waar de vlierbesstruiken met hun takken over de parkeervakken hingen. Deze klus werd geklaard door de mannen met kettingzaag, enthousiast geholpen door voorbijfietsende leden die ook hun handen uit de mouwen staken.

Uit de singel en de sloten werd een enorme hoeveelheid plastic opgevist en afgevoerd.  In het middenpad bleek een aantal tegels verzakt. Deze zijn meteen recht gelegd, zodat iedereen zijn tuin weer kan bereiken zonder schade aan fiets of ledematen.

Na het harde werken was er natuurlijk weer koffie met ditmaal een heerlijke bosbessencake, geheel verzorgd door onze secretaris, die daarvoor nog wel een sprint richting huis moest trekken, omdat ze alles bij zich had op 1 ding na: de koffie…

Wil je ook je steentje bijdragen aan onze vereniging? Onze volgende onderhoudsdag is op zaterdag 19 juni. Geef je alvast op voor een gezellige en actieve dag.